EN

Što je kolagen i zašto je važan za besprijekornu kožu?


9. lipnja 2017.


Kolagen je najzastupljeniji protein u ljudskom organizmu i tvar koja cijelo tijelo drži na okupu. Možemo ga pronaći u kostima, mišićima, koži i tetivama. On tijelu pruža strukturnu podršku, snagu i elastičnost (u kombinaciji s elastinom). Osim što je esencijalan za zdravlje i izgled naše kože, ovaj protein je također neophodan za smanjenje tipičnih znakova starenja. Riječ je o važnoj komponenti koja pridonosi elastičnosti i sposobnosti smanjenja finih linija i bora. Kolagen je neophodan za učvršćivanje obješene kože, a pomaže i u izjednačavanju njenog tonusa. Osim što je pravi saveznik u očuvanju besprijekorne kože, neizostavan je za zdrave zglobove i tkiva.


Koja je uloga kolagena u koži?

Najvažnija uloga kolagena je održavanje strukture i otpornosti kože. On u srednjem sloju kože – dermisu – doprinosi stvaranju vlaknaste mreže koja učvršćuje slojeve kože, omogućavajući rast novim stanicama. Određeni tipovi kolagena djeluju kao zaštitni pokrovi za nježne organe kao što su bubrezi.

Jeste li znali?

Riječ kolagen dolazi od grčke riječi “kolla” što u prijevodu znači – ljepilo.


Zašto se proizvodnja kolagena smanjuje s godinama?

Proizvodnja kolagena prirodno opada s godinama, što znači da se starenjem smanjuje broj i aktivnost stanica koje proizvode kolagen (fibroblasti). Na taj način se smanjuje i strukturni integritet kože koja postaje tanja i dehidrirana. Ovaj proces ima za posljedicu stvaranje sitnih linija i bora, obješenost kože te slabljenje hrskavice u zglobovima. Kolagen luče stanice vezivnog tkiva. Dok smo mladi, tijelo stalno proizvodi kolagen a njegova sinteza se s godinama smanjuje. Dramatično smanjenje kolagena je primijećeno kod žena nakon menopauze.


Kolagen je odgovoran za čvrstoću i tonus kože!

Glatka, čvrsta i mladolika koža zahtijeva optimalnu razinu dobro organiziranih kolagenskih vlakana koja će osigurati da koža zadrži elastičnost, čvrstoću i sposobnost vezanja vlage. Istraživanja su pokazala da egzogeni kolagen može potaknuti sintezu novih kolagenskih vlakana stimulirajući fibroblaste.
Nahranite svoju kožu iznutra!
Iako se proces starenja ne može izbjeći, dobra je vijest da možemo poboljšati svoje zdravlje i imati besprijekornu kožu zahvaljujući kolagenu koji unosimo u organizam. Beauty napitak Mikeda Active Collagen 5000 inovativan je proizvod koji donosi esencijalne mikronutrijente u tekućem obliku. Oni pomažu obnoviti i povećati količinu kolagena u vašoj koži.

Mikeda Active Collagen 5000 uklanja znakove starenja smanjujući oksidativni stres stanica kože, sprječavajući propadanje kolagenskih vlakana, povećavajući hidrataciju kože te povećavajući normalnu proizvodnju hijaluronske kiseline u koži. Kao rezultat, Mikeda  Active Collagen 5000 koži vraća mladenački izgled, popravlja tonus kože, teksturu, hidrataciju te smanjuje bore.

Ovaj beauty napitak sadrži biološki aktivni, dokazano djelotvorni Peptan kolagen, Beauty Shield Complex s hijaluronskom kiselinom i vitaminom B3 te cink i vitamine u optimalnom omjeru.

Vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena u koži, a zajedno s vitaminima B2 i E te cinkom doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Cink doprinosi održavanju normalne kože, kose i noktiju.

bočica = 25 ml

jednom dnevno

7x aktivnih sastojaka

30 min - brza apsorpcija