EN

5 sjajnih razloga za ispijanje tekućeg kolagena


30. travnja 2020.


Kolagen je neophodan za zdravlje i izgled naše kože. Ovaj protein je također potreban za smanjenje tipičnih znakova starenja, a predstavlja i važnu kariku u očuvanju elastičnosti kože. Iako proces starenja ne možemo izbjeći, od velike nam pomoći može biti kolagen u tekućem obliku. Dodajte ga svakodnevnoj beauty rutini kako biste imali zdravu i besprijekornu kožu! Evo koje prednosti donosi:

1. Smanjuje bore i tanke linije

Jedna od najčešćih pritužbi vezanih uz starenje i prirodni gubitak kolagena u koži je pojava bora. Starenje, izlaganje suncu, zagađenju i lošim životnim navikama mogu uzrokovati smanjenje kolagena. A on je jedan od glavnih sastojaka kože, koji se smjestio u dermi. Njena primarna uloga je mehanička potpora epidermi te osiguranje cjelovitosti i fleksibilnosti kože. Kada se razina kolagena počne smanjivati, počinjemo primjećivati tanke linije i bore oko usana i očiju. Redovitim uzimanjem tekućeg dodatka prehrani s kolagenom možemo pomoći dermi da zadrži kožu čvrstom i podatnom.

2. Poboljšava teksturu i izgled kože

Osim što vizualno pomlađuje, besprijekoran ten pozitivno djeluje i na žensko samopouzdanje. Međutim, savršenu teksturu kože je sve teže održavati kako starimo jer razina kolagena počinje opadati. I dok se kolagen obično nalazi u dermi, aminokiseline skrivene u spomenutom proteinu pomažu u održavanju vanjskih slojeva kože glatkom i zdravom. Stoga ih je važno unositi u organizam kako bi spriječile vidljivost sićušnih vena i arterija, i na taj način pomogle u održavanju mladenačkog i besprijekornog tena.

3. Smanjuje vidljivost ožiljaka

Ožiljci od akni i drugih problema mogu uništiti besprijekoran ten. No, dobra je vijest da aminokiseline skrivene u kolagenu mogu smanjiti pojavu tamnih mrlja koje nerijetko nastaju na mjestu ozljede. Tekući kolagen pomaže koži da se obnavlja sama od sebe. Istraživanja su pokazala da tekući dodatak prehrani s kolagenom godi obnovi tkiva, čime se ubrzava proces cijeljenja.

4. Osigurava hidrataciju

Suha koža je čest problem koji se može lako riješiti uzimanjem tekućeg kolagena. Naime, postoji nekoliko čimbenika koji mogu uzrokovati suhu kožu. Tu se ubrajaju ​​zagađivači iz okoliša, starenje i životni stil. I dok na promjenu stila života i usvajanje zdravijih navika možemo utjecati, gubitak kolagena zbog starenja i čimbenika iz okoliša nažalost ne možemo izbjeći. Tekući kolagen sadrži aminokiseline koje nedostaju našoj koži, što može pomoći u hidrataciji i smanjenju pojave sitnih nesavršenosti.

 

5. Učvršćuje kožu i poboljšava njen tonus

Istraživanja su pokazala kako su peptidi kolagena sigurni, prirodni i lako probavljivi sastojci koji značajno poboljšavaju izgled kože. Za razliku od krema i losiona koji samo poboljšavaju vanjski sloj tj. epidermu, tekući kolagen povećava razinu kolagena u dermi. Ovaj važan sloj je strukturalna i nutritivna potpora epidermi, a odgovoran je za osiguranje cjelovitosti i fleksibilnosti kože.

bočica = 25 ml

jednom dnevno

7x aktivnih sastojaka

30 min - brza apsorpcija